Frisk sitronkake
Bunn:
4 dl hvetemel
0,75 dl sukker
2 ts vaniljesukker
250 gr smør (romtemperert)
Fyll:
5 egg
3,5 dl sukker
0,75 dl hvetemel
Revet skall av 1 stor sitron
Juicen fra 1 stor sitron
1-2 dl melis for strø
Framgangsmåte:
Hell hvetemel, sukker og vaniljesukker i en bolle, ha i smøret porsjonsvis og rør ut alt smøret før ny porsjon tilsettes (bruk gjerne kjøkkenmaskin) jeg bruker en vanlig mixer med 2 visper. Når alt smøret er eltet inn i melblandingen får du en tykk smidig deig som du fordeler jevnt utover i en ildfast form på ca 20×25 cm, anbefaler å dekke formen med bakepapir for at bunnen ikke skal sette seg fast. Stek bunnen på 210 grader i 12-15 minutter
Visp egg og sukker til tykk eggedosis, viktig å vispe lenge nok så du får en tykk og forholdsvis fast eggedosis. Tilsett revet sitronskall, sitronjuice og hvetemel.
Når bunnen er ferdig heller du eggedosisblandingen over bunnen og steker dette i ytterligere i 10-12 min (gjør ingenting om eggedosisen etter denne tiden ikke er helt stiv, den blir det etterhvert.
Strø et tykt lag med melis over den varme kaken og kjøl denne helt ned, lag den gjerne dagen før du skal servere den og oppbevar den i kjøleskapet.
like før servering strør du et nytt lag med melis over, så den blir helt hvit og fin på toppen, løft kaken ut av formen og skjær den i ruter på ca 5×5 cm.
Server den kald, og gjerne med pisket krem og friske bær som jordbær eller bringebær