Blåskjell med kokos og chili

Blåskjell

Blåskjell med kokoskrem, chilli, ingefær m.m.

Ingredienser 4 porsjoner

1 kg ferske blåskjell

2 stk thaichili (rawit)

Ingefær, fersk

Gurkemeie, fersk (Tumeric)

3 fedd hviltøk

4 lime blader (lime leaf)

1 liten løk

2 stk lemongras

1 dl hvitvin

1 boks kokoskrem (ev. kokosmelk)

1 ss nøytral olje

Fremgangsmåte:

Pass på å ha like mengder av chili, ingefær og tumeric. Finhakk ingefær, tumeric, limeleaf og hvitløk. Skjær thaichili i skiver, og skjær løken i skiver. Skjær lemongras i grove biter.

Varm opp en gryte som er stor nok til å ha i alle blåskjellene, ha i 1 ss olje og fres alle ingrediensene, bortsett fra blåskjell, hvitvin og kokoskrem. la dette steke en liten stund til det har blitt mykt. Skru på sterk varme og hell i hvitvin, når det koker, hell i blåskjellene og ha lokk på gryten. La dette dampe i noen minutter, rist litt på gryten underveis så alt blander seg godt. Når blåskjellene har åpnet seg og er ferdig dampet, sil av kraften  og ta blåskjellene ut av gryten. Gi kraften ett oppkok og tilsett kokoskrem og rør godt rundt. Nå kan du smake til med ev. salt og pepper om du ønsker det, vil du ha en tykk og kremet saus, jevne den med litt maizeanjevning.

Ha en øse av suppen i en skål, fyll på med blåskjell, pynte med litt hakket vårløk, persille, koriander eller annet grønt du liker.

Server gjerne med nystekte baguetter.

PS. Om du ikke liker maten så sterk, bruk bare 1 thaichili, eller eventuelt vanlig chili, og reduser mengden med ingefær og hvitløk.

Denne retten egner seg like godt som forrett som til hovedrett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *