Englefromasj

Englefromasj med sitronsaus

 

Englefromasj med sitron

«Taste of heaven»

6 porsjoner

Fromasj

2 egg

1 dl sukker

5 ss sitronjuice (75 ml)

Skal av 1 sitron, revet

3 gelatinplater

2 dl kremfløte

2 ts vaniljesukker 

Saus

5 ss sitronjuice (75 ml)

5 ss vann (75 ml)

1 eggeplomme

1,5 dl sukker

2 ts maisenna

1 ss smør

Fremgangsmåte fromasj

Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Pisk krem av kremfløten sammen med vaniljesukker.

Riv skallet av 1 sitron og press juice, 5 ss. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 min.

Varm opp sitronjuice og revet sitronskall og klem ut vannet fra gelatinplatene og tilsett disse i den varme sitronjuicen, rør godt rund så all gelatin er oppløst.

Bland krem og eggedosis og tilsett sitronjuicen med gelatin (la den bli litt kall først) Hell blandingen i passe porsjonsformer og sett kjølig i min 2 timer.

Fremgangsmåte saus

bland alt i en kjele, utenom smøret, og kok dette opp på svak varme, dette tar litt tid, og rør rundt hele tiden. Når det har kokt opp, la det småkoke i et par minutter og ta bort fra platen og la det avkjøle i 5 min, rør så inn det kalde smøret og sett sausen til kjøling til den er helt kald. Om du synes den er for tykk når den har blitt kald, tilsett litt kaldt vann til ønsket konsistens og rør godt rundt.

Når det skal serveres setter du formene i varmt vann noen sekunder så fromasjen løsner fra kantene, hell over på en tallerken og legg saus ved siden av, pynt med ønsket frukt og eventuelt krem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.