Karamellpudding

Karamellpudding

Hjemmelaget karamellpudding med tykk, fyldig karamellsaus

1 stor karamellpudding

 

Ingredienser

 

5 egg

3 eggeplommer

1,5 dl sukker

5 dl H-melk

5 dl kremfløte

1 vaniljestang

Karamellisering av formen:

2 dl sukker

1 dl vann

Karamellsaus, del 1

4 dl sukker

1 dl vann

karamellsaus, del 2

4 dl sukker

3 dl vann

 

Begynn med å lage karamell til formen, kok opp sukker og vann, og la dette stå på middels varme til du har fått karamell, dette tar en stund, så man må være tålmodig. Må ikke røre i blandingen når den koker. Hell det i en form, ca 1,7 liter, (min 1,5 liter) og vend på formen så det dekker kantene og bunnen, vær forsiktig, det er veldig varmt.

For karamellpuddingen: pisk lett sammen egg, eggeplommer og sukker. Del vaniljestangen i to og ha den i en kjele sammen med melk og kremfløte. Kok opp under varme, nesten til det koker, ta det til side og plukk ut vaniljestangen og skrap ut frøene og ha disse tilbake i melk-/fløteblandingen og rør godt rundt så alle frøene fordeles i blandingen. Hell så den varme melkeblandingen over i eggeblandingen og rør raskt rundt til alt er blandet godt. Hell så blandingen gjennom en sil og over i den karamelliserte formen, og sett i et vannbad (NB: pass på at ovnen og vannet er varmt før du setter formen med karammellpudding oppi ) som har like mye vann oppover formen som det er pudding inni formen. Stek det på 140 grader i 2 timer og 15 min. Sett den kaldt og la den avkjøle helt i formen, og la den bli i formen til du skal servere den. Hell den over på et avlangt serveringsfat like før servering.

Karamellsaus:

Del 1: 

Ha sukker og vann i en kjele og kok opp med medium varme og la det stå slik til det har blitt karamell, vær forsiktig på slutten, da det går veldig fort fra ferdig karamell til brent karamell.

Del 2:

Ha vann og sukker i en kjele og kok opp med svak varme til alt sukkeret er oppløst, når del 1 er ferdig, ta denne bort fra platen og la avkjøle i ca 5 min. Hell del 2 oppi del 1 litt og litt, det vil starte å koke veldig mye med det samme, men bare fortsett å helle litt etter litt, og når alt av del 2 er helt over i del 1, bland godt og sett til kjøling, Sausen vil tykne når den blir kald, og blir den for tykk, tilsett litt vann, max 1/2 dl om gangen, og rør godt rundt og fortsett eventuelt med dette til passe tykkelse er oppnådd

Server karamellpudding sammen med karamellsausen og pisket krem med sukker og vanilje etter smak. Jeg valgte å servere med skoldede, karamelliserte mandler smaksatt med kanel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *