Grove Minibaguetter:
Ingredienser:
2 dl vann
100 gr. hele hvetekorn
50 gr. potetmel
100 gr. samalt rug
100 gr. lettkokte havregryn
2 ss mørk sirup (30 ml)
650 gr. hvetemel
1 pk tørrgjær (ev. 50 gr. fersk gjær)
1/2 ts salt
1 ss sukker
4 dl vann
Fremgangsmåte:
Kok 2 dl vann og hele hvetekorn i ca 10 min
Ha sukker og gjær i et litermål sammen med 4 dl lunket vann og la dette heve til ca 6 dl
Bland sammen resten av ingrediensene i en eltebolle. Når hvetekornet har kokt i ca 10 min og blitt myke, tilsett hvetekornet i resten av blandingen, bland godt og kjøl den den ned til romteperatur. Tilsett gjærblandingen til du oppnår passe konsistens på deigen slik at du kan bake ut baguetter
Form små baguetter, ca 100 gr. pr stk, og legg de på bakeplater med bakepapir. Hev til dobbel størrelse, pensle med vann og strø over f.eks. havregryn, sesamfrø eller linfrø. Stek på 200 grader i ca 10-12 min
Avkjøles på rist.