Minibaguetter, grove

Grove minibaguetter

Grove Minibaguetter:

Ingredienser:

2 dl vann

100 gr. hele hvetekorn

50 gr. potetmel

100 gr. samalt rug

100 gr. lettkokte havregryn

2 ss mørk sirup (30 ml)

650 gr. hvetemel

1 pk tørrgjær (ev. 50 gr. fersk gjær)

1/2 ts salt

1 ss sukker

4 dl vann

Fremgangsmåte:

Kok 2 dl vann og hele hvetekorn i ca 10 min

Ha sukker og gjær i et litermål sammen med 4 dl lunket vann og la dette heve til ca 6 dl

Bland sammen resten av ingrediensene i en eltebolle. Når hvetekornet har kokt i ca 10 min og blitt myke, tilsett hvetekornet i resten av blandingen, bland godt og kjøl den den ned til romteperatur. Tilsett gjærblandingen til du oppnår passe konsistens på deigen slik at du kan bake ut baguetter

Form små baguetter, ca 100 gr. pr stk, og legg de på bakeplater med bakepapir. Hev til dobbel størrelse, pensle med vann og strø over f.eks. havregryn, sesamfrø eller linfrø. Stek på 200 grader i ca 10-12 min

Avkjøles på rist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *