Deilig ovnsbakt bondeomelett
1 porsjon
2 egg
1 ts salt
1 ts malt hvitpepper
Fyll:
Her kan man velge det man liker best, slik den er laget på bildet:
2 cherrytomater, delt i 2
2 skiver gulost
2 skiver italiensk salami
1 ts pizzakrydder
1 kokt potet, skjært i terninger
Alternativt kan man bruke kokt skinke, vårløk, paprika, løk, reker, champignon….. er bare fantasien som setter grenser, ypperlig å også bruke noe av middagsrestene i en slik omelett
Pisk eggene sammen med salt og pepper, og hell dette i en smurt porsjonsform. Skjær kjøttet du ønsker i strimler, samme gjør du med osten. Fordel fyllet i formen og dryss over med pizzakrydder. Stek midt i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter, jeg liker den best når den ikke er helt gjennomstekt, da den fort kan blir tørr om den stekes for lenge. Lager man flere porsjoner og steker disse i en form, må lengre steketid påregnes, alt etter type form og antall porsjoner.
Serveres varm fra ovnen og gjerne med nystekte baguetter eller rundstykker ved siden av.