Bondeomelett

Bondeomelett

 

Deilig ovnsbakt bondeomelett

1 porsjon

2 egg

1 ts salt

1 ts malt hvitpepper

Fyll:

Her kan man velge det man liker best, slik den er laget på bildet:

2 cherrytomater, delt i 2

2 skiver gulost

2 skiver italiensk salami

1 ts pizzakrydder

1 kokt potet, skjært i terninger

Alternativt kan man bruke kokt skinke, vårløk, paprika, løk, reker, champignon….. er bare fantasien som setter grenser, ypperlig å også bruke noe av middagsrestene i en slik omelett 

Pisk eggene sammen med salt og pepper, og hell dette i en smurt porsjonsform. Skjær kjøttet du ønsker i strimler, samme gjør du med osten. Fordel fyllet i formen og dryss over med pizzakrydder. Stek midt i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter, jeg liker den best når den ikke er helt gjennomstekt, da den fort kan blir tørr om den stekes for lenge. Lager man flere porsjoner og steker disse i en form, må lengre steketid påregnes, alt etter type form og antall porsjoner.

Serveres varm fra ovnen og gjerne med nystekte baguetter  eller rundstykker ved siden av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *