Panna Cotta

 

Fantastisk god Panna Cotta med bringebærsaus

8 porsjoner:

Ingredienser

7,5 dl kremfløte

6 gelatinplater

1 vaniljestang

90 gr sukker

Tilbereding:

Ha fløten og sukker i en kjele, skjær vaniljestangen i 2 på langs og ha den i fløten. Kok opp på svak varme under omrøring. NB: skal ikke koke, bare varmes opp til like under kokepunktet.

Legg i mellomtiden gelatinplatene i kaldt vann og la de ligge der i 5-6 minutter. Når fløten er varm, ta ut vaniljestangen og skrap ut frøene og ha frøene tilbake i fløten og rør godt rundt så alle frøene er fordelt i fløten. Klem vannet ut av gelatinplatene og tilsett disse i fløten og rør rundt til disse er helt oppløst. Ha blandingen i passende porsjonsformer og sett kjølig i min. 2 timer, gjerne lenger, til de er helt avkjølt og stivnet. Når de skal serveres, sett formene i varmt vann til panna cottaen slipper kantene, og hell over på en tallerken og pynt med ønsket tilbehør (Kan selvfølgelig også serveres fra formene du laget de i)

Bringebærsaus:

400 gr bringebær, kan godt være frosne

150 gr sukker

2 ts vaniljesukker

Ha bringebærene i en kjele sammen med sukker og kok opp med svak varme, la det småkoke i 10-15 minutter og rør godt rundt så alle bringebærene er oppløst. Sil sausen gjennom en finmasket sil så alle frøene blir borte. Om du synes sausen er for tykk eller for sterk i smak er det bare å tilsette litt vann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *